Prajitura ,,Mokka,,

de madi_marin in Prajituri, 17 Sep 2010 | 10599 vizualizari

 

By Laura Sava....cu foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4oua
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa minerala
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 pliculete ness
  • 150 g alune de padure
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata

Glazura:

  • 20 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • 1 pliculet de ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Mokka,,:

Se prepara blatul : se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se obtine o spuma, apoi se adauga pe rand uleiul,apa minerala, esenta de rom, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, nessul , lichiorul crema  si  alunele prajite si macinate. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 - 25 de minute. Se lasa la racit.

Se prepara glazura :  se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida, nessul  si untul pana se obtine o crema. Se lasa sa se raceasca putin, apoi cand e calduta se toarna peste prajitura. Dupa o ora se portioneaza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Mokka,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Miha 1

21.09.2010, 11:35

Ce buna tre sa fi fost...

izulika 1

22.09.2010, 08:36

chiar e moka? pai atunci mancam cu totiiii vreau si eu un Patratzoi

jolygina 1

10.09.2014, 23:40

cred ca-i foarte buna

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Pani Walewska